Часове ни делят от поредната предизборна кампания.  В ефира на Euronews Bulgaria

...
Часове ни делят от поредната предизборна кампания.  В ефира на Euronews Bulgaria
Коментари Харесай

Христо Панчугов: В кампанията трябва да се води разговор за същността на следващото управление

Часове ни делят от поредната предизборна акция.  В ефира на Euronews Bulgaria политологът Христо Панчугов съобщи, че политиците не би трябвало да се концентрират върху депутатски места и нужното болшинство от 121 депутати. На фокус би трябвало да бъдат работещи решения на фона на многото рецесии, пред които страната ни е изправена.

Това, което обаче липсва към този миг на българските жители, и това излиза и в отговора на въпросите какъв брой от тях са решили на 100% да гласоподават, е ясна картина за това по какъв начин наподобява идващото ръководство.

Според мен към този момент сме на ръба да стартираме да гледаме несериозно на българската политика.

Другият проблем, съгласно мен е, че се нагнетява чувството за неизбежни рецесии от това служебно държавно управление. Много по-силно, в сравнение с идните рецесии биха могли да бъдат и в сравнение с изисква обстановката. Очевидно се основава едно ново равнище на опасност, което да обслужи различен политически дневен ред, а друг на рационална оценка на рисковете, на същинските проблеми, които биха засегнали българското общество в кратковременен и дълготраен проект, и вероятните решения на тези проблеми. Това прави дебата безусловно некадърен да сътвори едно чувство за положително ръководство като цяло. Има едно чувство у бългаските жители, че политиците не знаят какво вършат.

Политиците се трансформират в проблем на политическата система и на партийната система. А служебното държавно управление се трансформира в опасност за националната сигурност. Започна със поръчката по какъв начин България ще влезе в някаква имагинерна война. Заявката на Румен Радев за активността на това държавно управление беше да не вкара България във война. Първо, с изключение на, че е фиктивен този дневен ред, той явно цели основаването на различен роман за българската реалност.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР